Ingrediente:
- Un pachet foi lasagna - 500g carne tocată - O ceapă
- Un morcov
- 200g ciuperci - 250g cascaval - O cutie roșii decojite Pentru sosul alb:
- 50g faină - 50g unt - 750ml lapte - Sare
- Piper
Mod de preparare Începem cu sosul de carne pentru care punem la călit putin unt ceapă tocată marunt, ciupercile curățate si tocate. După adaugam carnea ( eu am folosit carne de vită), rosiile taiate marunt si condimentam după gust cu sare si piper.
Se fierb la foc mic 45 minute până ce sosul scade bine. Pentru sosul alb într-o cratiță se topește untul dupa de adaugă faina si se prajeste un pic, apoi se adaugă laptele și se lasă la foc mic până se îngroașă aprocimativ 5 minute.
Se adaugă sare si piper negru după gust. Când avem toate ingtedientele pregătite începem aranjare in tavă. Pe fundul tavii punem putin sos alb, peste el adaugam un strat din foi de lasagna, alt strat de sos alb, unul de carne si puțin cașcaval ras. Tot asa până terminam toate ingredientele, ultimul strat trebuie sa fie sosul alb. Se adaugă resul.de cașcaval ras (obtional se poate folosi si mozzarella).
Punem la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 minute.
No comments:
Post a Comment